Έχει αποτέλεσμα η ορθοδοντική θεραπεία στους ενήλικες;

Είναι μια κοινή παρανόηση να πιστεύουμε ότι η ορθοδοντική είναι μόνο για παιδιά και εφήβους. Ενήλικες ωστόσο με ορθοδοντικά προβλήματα, που δεν αντιμετωπίστηκαν σε νεαρή ηλικία, μπορούν να κάνουν ορθοδοντική θεραπεία ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία.

 

Τα δόντια σας συνεχίζουν να μετατοπίζονται στην ενήλικη ζωή με αποτέλεσμα στραβά δόντια, κακή ευθυγράμμιση δαγκώματος ή άλλες επώδυνες παρενέργειες. Είτε είστε δυσαρεστημένοι με τα δόντια σας για λόγους αισθητικής, είτε για λόγους υγείας, δεν είναι πολύ αργά για να βελτιώσετε το χαμόγελό σας.

 

Είναι γεγονός ότι μπορείτε να έχετε ένα υγιές, όμορφο χαμόγελο σε οποιαδήποτε ηλικία. Η ορθοδοντική θεραπεία είναι μια βιώσιμη επιλογή για σχεδόν κάθε ενήλικα. Όπως τα παιδιά, οι ενήλικες μπορούν να βιώσουν την αυτοπεποίθηση που συνοδεύει ένα πλατύ χαμόγελο, μαζί με τα οφέλη της βελτιωμένης στοματικής υγείας.

 

Η πρόοδος στην ορθοδοντική ενηλίκων έχει κάνει τη θεραπεία πιο άνετη και λιγότερο ενοχλητική από ποτέ. Πολλές από τις σημερινές επιλογές θεραπείας έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν την εμφάνιση της συσκευής ορθοδοντικής ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στον τρόπο ζωής σας.

Ορθοδοντική για ενήλικες

Σε τι διαφέρει η ορθοδοντική ενηλίκων από την ορθοδοντική παιδιών;

Ορθοδοντική για ενήλικες

Η μεγαλύτερη διαφορά στην ορθοδοντική για ενήλικες έναντι παιδιών είναι ότι οι ενήλικες δεν αναπτύσσονται πλέον. Η θεραπεία ενηλίκων μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο από τη θεραπεία για παιδιά με παρόμοιο πρόβλημα λόγω της ωριμότητας και της πυκνότητας των οστών που έχουν οι ενήλικες.

 

Ορισμένα φάρμακα και συνήθειες, όπως το κάπνισμα, το σφίξιμο ή το τρίξιμο των δοντιών ή η ώθηση της γλώσσας, μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα της θεραπείας.Είναι σύνηθες οι ορθοδοντικοί να συνεργάζονται με τον οδοντίατρο ενός ασθενούς για να συντονίσουν τη θεραπεία. Προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη οδοντική υγεία, ο οδοντίατρος και ο ορθοδοντικός μπορεί να χρειαστεί να συνεργαστούν με άλλες ειδικότητες της οδοντιατρικής ή της ιατρικής (οδοντίατρος, περιοδοντολόγος, ενδοδοντιστής, προσθετολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος, γναθοχειρουργός, πλαστικός χειρουργός κ.λ.π). Η συνεργασία αυτή δεν αφορά κατ’ ανάγκη μόνο εκτεταμένες ορθοδοντικές θεραπείες. Είναι πιθανό η ορθοδοντική αγωγή να είναι περιορισμένης εκτάσεως και διάρκειας, με χαρακτήρα υποβοηθητικό και υποστηρικτικό των άλλων θεραπειών (περιοδοντική, προσθετική κ.α.).

 

Επιτυγχάνεται έτσι το καλύτερο δυνατό λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς ο ασθενής επωφελείται από τις επιμέρους θεραπευτικές δυνατότητες, που παρέχει ο συνδυασμός των διαφόρων ειδικοτήτων.