Διάφανοι νάρθηκες

Οι διαφανείς νάρθηκες (Ιnvisalign) είναι σχεδιασμένοι να ισιώσουν τα δόντια και να βελτιώσουν το χαμόγελο και τη στοματική υγεία σας. Οι νάρθηκες κατασκευάζονται από μαλακό, άνετο, υποαλλεργικό υλικό. Είναι δαφανείς (αόρατοι) και δίνουν την δυνατότητα να χαμογελάτε άφοβα.Φοριούνται πάνω από τα δόντια για να τα μετακινήσουν ήπια και ελεγχόμενα και  να ισιώσουν τα δόντια σας.  Διορθώνουν συνωστισμούς δοντιών, κενά ανάμεσα στα δόντια, ελαφρώς στραβά δόντια, δόντια με περιστροφή, δόντια με κλίση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

 

Είναι κατάλληλη θεραπεία τόσο για εφήβους όσο και για ενήλικες, ιδιαίτερα για εκείνους που δεν θέλουν να φορέσουν σιδεράκια. Ο ασθενής έχει την δυνατότητα να βλέπει σε υπολογιστή, μέσω ορθοδοντικού προγράμματος, το τελικό αποτέλεσμα της θεραπείας, πριν να έχει ξεκινήσει.

 

Επιτρέπουν το εύκολο βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων, με αποτέλεσμα την αποτελεσματική διατήρηση της στοματικής υγιεινής καθαρίζονται εύκολα με  μαλακή οδοντόβουρτσα..

Θεραπείες / Υπηρεσίες

Σιδεράκια

Τα κλασικά σιδεράκια είναι σχεδιασμένοι και αυτά για να να ισιώσουν τα δόντια και να βελτιώσουν το χαμόγελο σας.

 

Τα σιδεράκια συγκολλώνται στα δόντια και προσδένονται με μικροσκοπικές ελαστικές προσδέσεις στο σύρμα. Σήμερα, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε σιδεράκια που είναι πολύ κοντά στο χρώμα της αδαμαντίνης των δοντιών σας (κεραμικά σιδεράκια) ώστε να είναι πιο διακριτικά ή σε σιδεράκια χρωματιστά για να ακολουθεί και το στόμα σας τις τάσεις της μόδας!

Θεραπείες / Υπηρεσίες

Μασελάκια
(ορθοδοντικοί μηχανισμοί)

Είναι κινητοί ή ακίνητοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται για τη διόρθωση σκελετικών προβλημάτων σε περίπτωση που ο ορθοδοντικός επιδιώκει καθοδήγηση, διέγερση ή και αναστολή της αύξησης των γνάθων.

 

Ενδείκνυνται σε μικρά παιδιά, αλλά κυρίως στην προεφηβική και εφηβική ηλικία. Τα κινητά λειτουργικά μηχανήματα χρησιμοποιούνται τη νύχτα και μερικές ώρες της ημέρας ενώ τα ακίνητα, επειδή είναι σταθερά προσαρμοσμένα στα δόντια, δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το παιδί. Το πλεονέκτημα των κινητών μηχανισμών έναντι των ακινήτων είναι ότι καθαρίζονται ευκολότερα και μπορεί να αφαιρεθούν για πιο άνετη μάσηση. Το γεγονός όμως ότι αφαιρούνται κατά βούληση, αποτελεί σε μη συνεργάσιμα παιδιά σοβαρό μειονέκτημα.

Θεραπείες / Υπηρεσίες

Ορθοδοντικά προβλήματα

Τα ορθοδοντικά προβλήματα χωρίζονται σε 3 μεγάλες κατηγορίες :

  1. Τα οδοντικά προβλήματα (αφορούν σε κακές σχέσεις των δοντιών μεταξύ τους)
  2. Σκελετικά προβλήματα (αφορούν σε δυσαρμονία στο μέγεθος των γνάθων)
  3. Οδοντοσκελετικά (συνδυασμός των παραπάνω)

Αυτά είναι μερικά από τα πιο συχνά ορθοδοντικά προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε:

Σκελετική Τάξη ΙΙ

Συνήθως τα προβλήματα Σκελετικής Τάξης ΙΙ τα δόντια της άνω γνάθου είναι
“πεταχτά” σε σχέση με αυτά της κάτω γνάθου. Συνήθως υπάρχει κληρονομικότητα σε αυτά τα ορθοδοντικά προβλήματα και δημιουργούν ένα κυρτό προφίλ προσώπου λόγω του ότι συνήθως η κάτω γνάθος είναι μικρότερη του φυσιολογικού. Η έγκαιρη ορθοδοντική θεραπεία διορθώνει άριστα το πρόβλημα.

Σκελετική Τάξη ΙΙΙ

Συνήθως το ορθοδοντικό πρόβλημα έχει γενετική βάση. Σ΄αυτή την περίπτωση η κάτω γνάθος και τα δόντια προέχουν της άνω γνάθου. Το πρόσωπο αποκτά τότε ένα κοίλο προφίλ και η κάτω γνάθος μοιάζει υπερβολικά μεγάλη. Συχνά όμως δε “φταίει” μόνο η κάτω γνάθος αλλά, και η “υπολειμματική” σε ανάπτυξη άνω γνάθος.

Σταυροειδής Σύγκλιση

Στην πρόσθια σταυροειδή σύγκλιση ένα ή περισσότερα δόντια της άνω
γνάθου βρίσκονται πίσω από τα αντίστοιχα της κάτω γνάθου. Στην οπίσθια
σταυροειδη σύγκλιση η άνω γνάθος είναι “στενή” σε εύρος ή η κάτω γνάθος είναι ασυνήθιστα ευρεία ή τα δόντια της άνω και της κάτω γνάθου είναι σε έκτοπη θέση που οδηγεί στη δημιουργία σταυροειδούς σύγκλισης.
Σε κάθε περίπτωση η σταυροειδής σύγκλιση, πρέπει να διορθώνεται όσο το
δυνατόν πιο έγκαιρα, γιατί οδηγεί σε λανθασμένη λειτουργία της κάτω γνάθου με συνέπεια να παρατηρείται ασυμμετρία στο πρόσωπο.

Συνωστισμός

Ίσως το πιο συνιθισμένο από τα ορθοδοντικά προβλήματα. Οφείλεται σε
δυσαρμονία ανάμεσα στο μέγεθος των δοντιών και των γνάθων. Πέρα από
το αισθητικό πρόβλημα, ο συνωστισμός σχετίζεται άμεσα με δυσκολία
στον αποτελεσματικό καθαρισμό των δοντιών και αυξημένο κύνδυνο για
τερηδόνα και ουλίτιδα.

Xασμοδοντία

Πρόβλημα κατά το οποίο τα πρόσθια δόντια δεν έρχονται σε επαφή με κατά το κατακόρυφο επίπεδο. Οφείλεται σε δυσαρμονία των γνάθων ή σε επιβλαβείς συνήθειες του παιδιού (π.χ. θυλασμός δακτύλου ή αντικειμένου, βρεφικού τύπου κατάποση διάφορης αιτιολογίας κ.α.). Το προφίλ του προσώπου επηρεάζεται και γίνεται μακρύ. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι αναγκαία για άριστο αποτέλεσμα.

Αυξημένη Οριζόντια Πρόταξη

Όταν τα δόντια της άνω γνάθου προεξέχουν από τα δόντια της κάτω γνάθου
τότε έχουμε αυξημένη οριζόντια πρόταξη. Μπορεί να είναι σκελετικής ή
οδοντικής αιτιολογίας όμως σε κάθε περίπτωση αυξάνει τις πιθανότητες
τραυματισμού των προσθίων δοντιών όσο παραμένει αδιόρθωτη.